Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN nog weinig last van crisis

door Jeanet Woldring

KPN is tevreden met de resultaten van 2008. Het bedrijf heeft haar doelstellingen op alle punten gehaald en het lijkt erop dat KPN nog weinig last heeft van de crisis. Dit blijkt uit de cijfers die vandaag bekendgemaakt zijn.

Groei breedband, tv en mobiel
De omzet en de overige inkomsten van de consumentenmarkt kwamen in het vierde kwartaal uit op ruim 1 miljard euro, ongeveer gelijk aan het laatste kwartaal van 2007. Drijvende kracht achter de resultaten is groei in breedband, digitale televisie en mobiele diensten.

Minder omzet, meer winst
In 2008 kwamen omzet en overige inkomsten uit op 4,03 miljard euro, vergeleken met 4,13 miljard euro in 2007. De brutowinst kwam uit op 753 miljoen euro, vergeleken met 707 miljoen euro een jaar eerder.

Minder vaste lijnenverlies
Het verlies van vaste lijnen werd in het vierde kwartaal verder beperkt tot 25 duizend, het laagste niveau in twee jaar. Volgens KPN een duidelijk signaal dat het lijnenverlies onder controle is.

775 duizend Digitale TV klanten 
Primafoons werden omgebouwd tot KPN winkels en het breedbandaanbod werd vereenvoudigd. In een jaar steeg het aantal klanten voor digitale televisie met 56% tot 775 duizend.
 

Gepubliceerd: dinsdag 27 januari 2009
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.