Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN MobielTV op Samsung en LG

KPN lanceert vanaf donderdag 5 juni MobielTV. Volgens de telecomoperator is het bedrijf de eerste in Europa dat een grootschalig, speciaal netwerk voor televisiekijken op de mobiele telefoon aanbiedt via DVB-H.

Vandaag was de bekendmaking. MobielTV biedt voorlopig 10 kanalen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24 SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons. RTL introduceert speciaal voor de nieuwe dienst een aparte mobiele zender, RTL 24. Daarop zijn de belangrijkste informatieve programma's van de commerciële zender te zien, zoals RTL Nieuws, Editie NL en RTL Boulevard.  

Onbeperkt kijken gaat 9,95 euro per maand kosten en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met de Samsung P960 en de LG KB620. De Samsung kan 'picture in picture' aan, zodat je twee zenders tegelijk kunt bekijken. Komt er een gesprek binnen tijdens het televisie kijken, dan wordt automatisch het programma opgenomen. KPN biedt het toestel nu gratis aan bij een Flexibel 27,50 of hoger abonnement waarbij je gratis tv kunt kijken gedurende de looptijd van het contract. Later dit jaar volgen meerdere toestellen van Samsung, Nokia en LG waarop MobielTV van KPN te zien zal zijn.

Dekking Mobiel TV
Digitenne, de vergunninghouder voor digitale ethertelevisie (DVB-T) en dochteronderneming van KPN heeft het netwerk opgebouwd. MobielTV maakt dus gebruik van het Digitenne-netwerk, dat nog niet landelijk beschikbaar is. Zo zijn er ondermeer nog  'witte vlekken'  in Zeeland en Limburg. Naar eigen zeggen betekent het Digitenne-netwerk haarscherp beeld, waarbij bijvoorbeeld de ondertiteling altijd zeer goed is te lezen. Bovendien zou de accu van het toestel langer meegaan. 

Wachten wordt leuk
KPN lanceert MobielTV met de campagne 'wachten wordt leuk'. Onderzoek  zou uitgewezen hebben dat Nederland op wachtmomenten stress ervaart en naar ontspanning zoekt. Driekwart van de Nederlanders zou zich dagelijks ergeren aan momenten dat ze 'gedwongen op pauze worden gezet', bijvoorbeeld als ze wachten op bus of trein. KPN hoopt dat gebruikers op zulke momenten naar de mobiele uitzendingen gaan kijken. 

Zie ook: KPN met EK Voetbal op Samsung P960?

Gepubliceerd: donderdag 29 mei 2008
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.