Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN met ruim 60 zenders voor IPTV

KPN verwacht nog voor de zomer televisie via internet (IPTV) te introduceren in Nederland. Daartoe heeft het bedrijf met meer dan zestig partijen uit de radio- en tv-wereld contracten getekend om hun geluid en beelden door te mogen geven. Het volledige basispakket, de aanvullende themapakketten, het Video on Demand portfolio en de prijsstelling worden later bekend gemaakt, zo meldt KPN vandaag via een persbericht.

Wat is IPTV van KPN?
IPTV van KPN is televisie kijken via een supersnelle internetverbinding en wordt als de volgende stap in de evolutie van televisie gezien. Het is digitale tv, wat inhoudt dat beeld- en geluidskwaliteit beter is dan die van analoge televisie. De basis van IPTV is een zenderpakket van minstens 60 televisiezenders en  radiozenders (een flinke toename van de 23 tv-zenders en 17 radiozenders die KPN nu doorgeeft naar klanten, die digitale tv via de ether kijken).  Ook krijgt de gebruiker de beschikking over een aantal extra diensten. Zo kan de klant thuis met één druk op de knop films bestellen en meteen kijken, gemiste uitzendingen zien via de gratis dienst 'Gemiste programma's' en speciale themapakketten met extra zenders, waaronder muziek, erotiek, sport, nieuws of kids-zenders ontvangen.

IPTV zal worden aangeboden met een zogeheten 'Personal Recorder', een modemkastje waardoor men tot 100 uur kan opnemen en live-tv kan pauzeren. Met de Elektronische Programma Gids (EPG) kan de gebruiker via een direct oproepbaar overzicht zien wat er op de tv beschikbaar is. Ook kan hij een herinnering instellen, zodat hij wordt gewaarschuwd als een programma begint dat hij wil zien. Daarnaast is actuele info over het weer, verkeer en nieuws beschikbaar via een speciale pagina. 

Digitale TV via de ether
Op 18 oktober 2004 introduceerde KPN Digitale TV via de ether. Volgens het telecombedrijf hebben inmiddels 184.000 klanten gekozen voor deze vorm van televisie kijken (inclusief Digitenne). Het huidige zenderpakket van Digitale TV van KPN bestaat uit 23 populaire tv-zenders en 17 populaire radiozenders. De zenders die toegevoegd worden aan het voorlopige basispakket IPTV lijken voornamelijk regionale zenders te zijn.

Zie ook: KPN Digitale TV

Gepubliceerd: dinsdag 7 februari 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.