Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN met mobiele tv

KPN gaat volgend jaar televisie op de mobiele telefoon verkopen. Dat maakte KPN-bestuurder Baptiest Coopmans bekend tijdens het Nationaal Omroepcongres. Momenteel zou KPN technische proeven uitvoeren met 5 kanalen, waaronder TelSell. Volgens Emerce gaat het bij die proeven vermoedelijk om mobiele e-commerce, aangezien een UMTS-telefoon met DVB-H televisie tweewegverkeer mogelijk maakt. 

Olympische Spelen op mobiele tv 
Eerder werd bekend dat KPN de Olympische Spelen van 2008 rechtstreeks gaat uitzenden op de mobiele telefoon. KPN heeft zijn hoop gevestigd op Digital Video Broadcast for Handhelds (DVB-H), een techniek waarbij het tv-signaal uit de lucht wordt geplukt. Voor DVB-H hoeven geen dure mobiele breedbandverbindingen opgezet te worden. Consumenten hebben wel een mobieltje nodig dat overweg kan met DVB-H signalen, zoals de Nokia N77.

Mobiele versie van Digitenne
KPN is geen onbekende met digitale televisie via de ether. Via KPN Digitenne kunnen consumenten al draadloos tv-kijken. DVB-H kan dan ook gezien worden als een mobiele versie van Digitenne. KPN heeft de rechten om tv-uitzendingen via DVB-H aan te bieden, de Olympische Spelen 2008 zullen dienen als de ultieme test voor mobiele televisie via DVB-H.

Het is niet verwonderlijk dat KPN voor DVB-H kiest. Het uitrollen van het DVB-H netwerk kan namelijk via KPN's netwerk voor Digitenne en politiek Europa koos DVB-H enige tijd geleden als standaard voor mobiele televisie in Europa.

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2007
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.