Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN komt met eigen televisiecontent

door Jeanet Woldring

Met eigen content zet KPN een volgende stap in tv. Volgend jaar wordt gestart met een nieuwe Nederlandstalige tv-serie, genaamd Brussel. De dienst is gratis beschikbaar op de bestaande tv-platforms van KPN en op de nieuwe app ‘Play’ waarmee de concurrentie met streamingdiensten als Netflix wordt aangegaan. Dat een telecomconcern eigen content gaat aanbieden is vrij uniek in Europa.

Met deze nieuwe stap volgt KPN het Amerikaanse Netflix, dat ook programma's aanbiedt die het concern zelf produceert, waaronder de bekende Amerikaanse serie House of Cards. Met de eigen content hoopt KPN onder meer klanten weg te trekken bij concurrenten als Ziggo, naast het behouden van de eigen klanten, terwijl met 'Play' ook jongeren aangetrokken moet worden.

Dramaserie Brussel

Brussel is een tiendelige serie geschreven door Leon de Winter en geproduceerd door Endemol Shine. “Het is een Nederlandse dramaserie over de botsing van de machtigen en de onmachtigen tegen een decor van een stad die zindert van spanningen. De hoofdpersonen zijn onder meer een Nederlandse Eurocommissaris, haar dochter en een Nederlandse beroepsmilitair bij de NAVO. ‘Wie niet bedriegt, wordt bedrogen' is de leidraad voor de serie” aldus Leon de Winter. De nieuwe serie wordt in de tweede helft van 2016 uitgezonden.

Muziek en Sport

Naast de serie wil KPN ook inzetten op het aanbieden van sport en muziek. Zo heeft het telecombedrijf een overeenkomst gesloten met Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event om de nodige concerten aan te bieden. Op sportgebied heeft de aanbieder contacten met huidige en nieuwe partners over documentaires en programma’s rondom wedstrijden van grote en minder grote sporten. De KPN Goal Alert app wordt in samenwerking met de Eredivisie verder uitgebreid. Onder andere met voor- en nabeschouwingen van de wedstrijden. Voor de extra programma’s die KPN gaat aanbieden hoeven klanten niks extra te betalen.

Nieuwe dienst Play

Alle nieuwe content wordt beschikbaar op KPN iTV, iTV Online en straks ook op de nieuwe dienst Play, die dit najaar wordt geïntroduceerd. Play van KPN is een app waarmee gebruikers films, series en de meest bekeken zenders live kunnen bekijken op smartphone of tablet. De dienst komt ook beschikbaar voor niet KPN-klanten. 

Gepubliceerd: donderdag 18 juni 2015
Geactualiseerd: donderdag 30 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.