Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN geeft lokale omroepen door via IPTV

door Jeanet Woldring

De afgelopen maanden hebben KPN en OLON op constructieve wijze met elkaar gesproken over de voorwaarden en de technische oplossing voor de doorgifte van publieke lokale omroepen via IPTV op glasvezel van KPN. Dit heeft geresulteerd in een modelovereenkomst waarin de wederzijdse rechten en plichten worden beschreven. De televisie-, tekst-tv- en radioprogramma's van lokale omroepen zullen worden opgenomen in het basispakket van KPN IPTV.
Om dit technisch te realiseren installeert KPN de noodzakelijke apparatuur en faciliteiten in de studio van de lokale omroep. Deze (encoderings)apparatuur blijft eigendom van KPN. Voor de lokale omroep zijn hier geen kosten aaneen plaats in Noord-Brabant met ruim 17.000 inwoners. TV Meierij, de publieke lokale omroep in Sint-Oedenrode, heeft een naamsbekendheid van maar liefst 90 procent. Bijna tweederde van de inwoners heeft het afgelopen jaar naar TV Meierij gekeken. Als belangrijkste reden om te kijken noemt men het lokale nieuws. De omroep scoort als rapportcijfer een 7.1
Een derde van de mensen die niet kijken, doen dat niet omdat de zender niet in het (digitale) pakket zit. Het niet opnemen van lokale omroepen in digitale pakketten (in dit geval van kabelmaatschappij UPC) heeft dus directe en aantoonbare gevolgen voor het bereik van de lokale omroep. Het volledige onderzoek kunt u opvragen via de OLON website.
Gepubliceerd: woensdag 23 september 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.