Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN brengt `Uitzending gemist` op tv

KPN en Publieke Omroep hebben een overeenkomst gesloten om de internetdienst ‘Uitzending Gemist’ via IPTV van KPN te gaan bieden.

Dit betekent dat abonnees van KPN IPTV straks herhalingen van televisieprogramma’s van de publieke omroepen op televisie kunnen bekijken op het moment dat het hen uitkomt.

KPN is hiermee de eerste aanbieder van digitale televisie die ‘Uitzending Gemist’ naar de huiskamer brengt. Naar eigen zeggen worden de programma’s in veel hogere beeldkwaliteit aangeboden dan nu op internet het geval is. IPTV van KPN zal in het tweede kwartaal van 2006 worden geïntroduceerd.

Met IPTV van KPN kunnen kijkers eenvoudig hun eigen tv-avond samenstellen. De basis van IPTV is een zenderpakket van minstens 40 televisie- en 60 radiozenders en interactieve diensten. Zo kan de klant met één druk op de knop thuis films bestellen en meteen bekijken.

Er komen themapakketten met extra zenders op het gebied van muziek, erotiek, sport, nieuws en jeugd. IPTV wordt geleverd met een standaard Elektronische Programma Gids (EPG) en desgewenst met een personal videorecorder voor 100 uur tv-opname en live-tv.

Met 'Uitzending Gemist' op internet is de Publieke Omroep al jaren een voorloper. Programma’s blijven in een digitale omgeving langer beschikbaar en dat wordt door het publiek zeer gewaardeerd. Door samen te werken met marktpartijen bij de ontwikkeling van digitale televisie kan een veel breder publiek met deze dienst worden bereikt. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat onze programma’s nog beter worden bekeken”, aldus Harm Bruins Slot, voorzitter raad van bestuur Publieke Omroep.

Klik hier voor meer Live radio/tv streams en 'Uitzending gemist'

Gepubliceerd: vrijdag 24 maart 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.