Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN bijna 2 keer zoveel tv-abonnees als Tele2

KPN heeft nu bijna 0,3 miljoen digitale televisieabonnees. Tele2 had eind maart 160.000 televisieklanten. 

KPN zag het aantal tv-abonnees afgelopen kwartaal met 31.000 groeien tot 296.000. Een toename van 43% vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die KPN dinsdag presenteerde.

Groeitempo twee maal hoger dan van Tele2
De groei bij KPN is twee maal zo groot als die concurrent Tele2 afgelopen kwartaal realiseerde. Eind maart 2007 had Tele2 160.000 televisieklanten, een kwartaal eerder 144.000. Daarvoor lag het groeitempo bij Tele2 op gemiddeld 30.000 klanten volgens Emerce.

De meeste van de KPN-klanten kijkt tv via Digitenne. Niet via ADSL2+, terwijl het merendeel van de klanten van Tele2 wel via het snelle ADSL-netwerk televisie kijkt (Tele2 Vision TV Silver of Gold). Twaalfduizend Tele2 tv-klanten kijken nog via de satellietschotel omdat in hun regio geen ADSL2+ is, maar zij wel live Eredivisie voetbal willen kunnen zien. 

Zoals eerder bericht is Tele2 half april begonnen met het verkopen van het DVB-T product onder de eigen naam, Tele2 TV via Digitenne. Net als Digitenne van KPN met 22 digitale tv-zenders en 19 radiozenders voor 9,95 euro per maand. Bovendien kijken klanten met Tele2 TV via Digitenne gratis naar live wedstrijden uit de eredivisie. KPN vraagt 9,95 euro voor het basispakket en daarboven 6 euro per maand voor de 2 Tele2 Voetbal kanalen plus Planet Prime.

Uitrol Digitenne volgens plan
Het bereik van Digitenne binnenshuis is 58 procent in heel Nederland. Eind vorig jaar was dat 43 procent. Daartoe werd het DVB-T-netwerk verder uitgerold, waardoor dit dekkingspercentage werd bereikt. De uitrol verloopt hiermee volgens plan, ook met de introductie van twee voetbalkanalen, nieuwe multiplex-apparatuur, nieuwe DVB-T-sites en frequentiewijzigingen.

IP TV-product 'Mine'
Door de toegenomen dekking stijgen de groeimogelijkheden, zo licht KPN de kwartaalcijfers toe. Na een voorzichtige lancering in 2006 is KPN in februari 2007 gestart met de marktintroductie van het IP TV-product ‘Mine’. Het is niet helemaal duidelijk of de Mine abonnees meegeteld zijn in het aantal van 296 duizend.

DVB-H: ethertelevisie op de mobiele telefoon
Over de lanceringsdatum van DVB-H zijn de mobiele aanbieders het nog niet eens. Discussies over de toe te passen DVB-H-technologie hebben geleid tot vertragingen bij de levering van handsets voor de Nederlandse markt. De mobiele operators zijn gevraagd aan te geven wat het juiste moment zou zijn voor lancering. Op basis van hun reacties wordt besloten wanneer in Nederland de marktintroductie van ethertelevisie op de mobiele telefoon plaatsvindt, zo meldt KPN in haar persbericht.

Meer informatie en online aanmelden:
Digitenne van KPN  (nu gratis proberen) Mine  Tele2 TV via Digitenne

Gepubliceerd: dinsdag 8 mei 2007
Geactualiseerd: woensdag 9 mei 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.