Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN biedt nieuwe tv-ontvanger met 4K ondersteuning

door Margot Meendering

KPN introduceert vanaf 1 oktober een nieuwe tv-ontvanger voor nieuwe iTV klanten en klanten die overstappen naar een 4K abonnement. 

De nieuwe ontvanger is geschikt voor het tv kijken in 4K kwaliteit (Ultra HD*) en heeft een verbeterde geluidskwaliteit. Daarnaast wordt er een vernieuwde afstandsbediening met Bluetooth functionaliteit en Netflix-knop meegeleverd. Deze afstandsbediening zorgt ervoor dat de tv-ontvanger uit het zicht geplaatst kan worden. 4k-kpn.PNG

Minder plastic en energiezuinig    

De nieuwe 4K tv-ontvanger is veel kleiner dan zijn voorganger. Hierdoor bevat de ontvanger 64% minder plastic.. Verder wordt er gebruik gemaakt van 33% gerecycled plastic en heeft de ontvanger een energiespaarstand. De ontvanger is zuiniger en verbruikt in de spaarstand bijna geen energie.

Wie krijgt de nieuwe ontvanger?

De nieuwe tv-ontvanger wordt vanaf 1 oktober geleverd aan nieuwe KPN iTV klanten en klanten die hun abonnement een 4K-upgrade geven. Klanten die deze upgrade niet willen, kunnen hun huidige tv-ontvanger blijven gebruiken; KPN blijft deze ondersteunen en verbeteren. 

*Ultra HD (UHD) wordt ook wel 4K genoemd. Het heeft namelijk 4 keer zoveel pixels als 'normale' HD. KPN is de enige landelijke aanbieder van 4K-televisie. Het aantal zenders en programma’s in 4K groeit nog. Op dit moment kijk je televisie in 4K op de zenders Insight, LoveNature en de muziekzender Xite. Tevens kun je On Demand via je TV-menu al een aantal films en documentaires in 4K-kwaliteit kijken. Netflix kun je ook in 4K gebruiken als je hun premiumabonnement hebt (bron: KPN). 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren