Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Kabeltv heeft licht marktaandeel verloren

door Jeanet Woldring

Nederlanders hadden vorig jaar in totaal 7,5 miljoen aansluitingen voor radio en televisie. Kabeltv heeft licht marktaandeel verloren ten koste van digitale tv via ether, satelliet, IPTV en glasvezel. Dat blijkt uit de laatste kwartaalmonitor televisie van toezichthouder OPTA.

Kabel had eind derde kwartaal 5,4 miljoen aansluitingen verdeeld over 2,6 miljoen analoog en 2,8 miljoen analoog en digitaal. Bij de overige vormen van tv kijken zoals via de ether, satelliet, internet en glasvezel kwamen er 75.000 bij, zodat er hiervan nu 2,1 miljoen aansluitingen zijn.

Het totaal aantal aansluitingen is met 28.000 gegroeid; kabel heeft licht marktaandeel verloren. Ziggo, UPC en KPN zijn de grootste aanbieders. De concurrentie is iets toegenomen, zo blijkt uit de cijfers van tien grote en kleine aanbieders.

Vergelijk digitale tv op Digitelevisie.nl

Gepubliceerd: maandag 24 januari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.