Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

`Kabelmarkt in januari gewoon open`

door Jeanet Woldring

De analoge kabelmarkt gaat in januari gewoon open, ook als een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven eventueel stelt dat dit niet hoeft. Dat zegt de woordvoerder van toezichthouder OPTA tegenover NU.nl.

OPTA besloot vorig jaar de markt niet open te breken. Tele2, YouCa en KPN gingen in beroep tegen het besluit waarvan de inhoudelijke behandeling later dit jaar zal plaatsvinden.

Ziggo en UPC zouden wat betreft OPTA op de analoge kabelmarkt dus een monopolie behouden. Er ontstond woensdag echter onduidelijkheid over de toekomst van de kabelmarkt. De Tweede en Eerste Kamer hebben in de Telecomwet die in januari 2013 ingaat een amendement opgenomen dat stelt dat UPC en Ziggo hun analoge pakketten moeten doorverkopen.

Volgens OPTA gaat de nieuwe wet boven de uitspraak van het College. 'We zullen de Telecomwet vanaf januari dus gewoon handhaven', zegt de toezichthouder tegen Nu.nl.

Tele2 is blij met de nieuw aangenomen telecomwet die de weg vrij maakt voor eerlijke concurrentie op de analoge kabel. De provider noemt dit goed nieuws voor de consument omdat er hierdoor echte keuzevrijheid ontstaat tussen pakketten met digitale televisie in combinatie met analoge kabel.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.