Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

"Kabelaars rommelen met analoge en digitale pakketten"

door Jeanet Woldring

De SP wil dat er een onafhankelijke klachteninstantie wordt opgericht die het tv-zenderaanbod van kabelbedrijven in de gaten houdt. Dat heeft Kamerlid Jasper van Dijk donderdag gevraagd aan minister Marja van Bijsterveldt.

Van Dijk heeft van de koepel van lokale programmaraden gehoord dat dat kabelaars rommelen met hun analoge en digitale pakketten. In analoge basispakketten dreigen wezenlijke tv-stations te verdwijnen omdat die zenders contracten krijgen voorgeschoteld waarin staat 'dat zij afzien van analoge doorgifte als zij digitaal door Ziggo worden doorgegeven'.* Ook binnen digitale pakketten zouden volgens de SP'er zenders ongevraagd verdwijnen of juist worden binnengehaald.

"Kabelbedrijven hebben een monopolie op het zenderaanbod binnen hun regio", schetst Van Dijk. "Daar hoort een klachteninstantie bij."

Zie ook: Grote veranderingen Ziggo digitale tv: vanaf juni verdwijnen 5 van de analoge zenders

Bron: ANP 

Gepubliceerd: donderdag 24 februari 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.