Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

HDTV in basispakket KPN Interactieve TV

door Jeanet Woldring

Per 20 februari voegt KPN de 10 meest bekeken HD zenders voor alle Interactieve TV klanten gratis in het basispakket toe. Het gaat om de zenders van de publieke omroep, RTL en SBS. Tevens zal het HD Extra pakket goedkoper worden. De wijziging maakt onderdeel uit van het versterken van het alles-in-één aanbod van KPN.

Om precies te zijn gaat het om de HD-zenders: 
1. Nederland 1
2. Nederland 2
3. Nederland 3
4. RTL4
5. RTL5
6. SBS6
7. RTL7
8. NET5
9. Veronica
10. RTL8
 
De HD zenders kunnen bekeken worden op zenderpositie 701 tm 710.

HD Extra goedkoper
KPN gaat het bestaande HD pakket vervangen door een kleiner HD Extra pakket dat de overige HD zenders bevat. Tevens zal het maandbedrag van het HD Extra pakket verlaagd worden van 10 euro naar 7,50 euro. Voor Alles-in-één Premium klanten is het HD Extra pakket gratis.

Bestaande klanten met een HD pakket worden geïnformeerd over de wijzigingen per brief, en zullen automatisch naar het HD Extra pakket worden gemigreerd. Desgewenst kunnen zij het HD Extra pakket per direct opzeggen.

Gelijktijdig in HD kwaliteit op twee ontvangers
Voortaan zal het ook mogelijk worden om op twee ontvangers gelijktijdig in HD kwaliteit te kijken, mits de klant over voldoende bandbreedte beschikt. Nieuwe klanten zullen geïnformeerd worden op hoeveel ontvangers zij maximaal gelijktijdig in HD kwaliteit kunnen kijken.

Digitenne voorlopig niet
Abonnees die bij KPN Digitenne afnemen hoeven voorlopig nog niet te rekenen dat ze HD-zenders kunnen ontvangen. Daarvoor moet KPN niet alleen aanpassingen aan de zenderkant doorvoeren, maar ook alle in bruikleen gegeven ontvangers voor HD-ontvangers omruilen.

Gepubliceerd: maandag 20 februari 2012
Geactualiseerd: woensdag 17 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.