Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Groen licht voor 3D Digitale TV standaard

door Jeanet Woldring

De toezichthouders van de DVB digitale tv specificatie hebben groen licht gegeven voor de voorgestelde standaard voor 3D tv. De DVB-3DTV specificatie wordt nu aangemeld bij de European Telecommunications Standards Institute voor formele standaardisatie.


 Foto: © Korff & van Mierlo Als sprake is van een formele standaard, houdt dit in dat digitale televisieaanbieders verplicht zijn zich hieraan te houden. De standaard ondersteunt de ‘half 3D techniek’ waarbij de televisie ervoor zorgt dat een conventioneel 2D HD beeld gesplitst wordt in een beeld voor het rechter- en linkeroog. De beelden worden vervolgens beurtelings op het volledige scherm getoond. Nadeel van de techniek is dat de beeldkwaliteit minder is. Voordeel is dat bestaande hardware door middel van een software-update 3D beelden kan weergeven.

Bron: Telegraaf

Gepubliceerd: dinsdag 1 maart 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.