Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Flinke opmars digitale televisie

Steeds meer Nederlanders stappen over op digitale televisie. Bij 41 procent van alle huishoudens is digitale tv al aanwezig in de huiskamer, een toename van vijftig procent vergeleken met een jaar geleden. Dat blijkt uit de Digitale Media Monitor van Synovate/Interview NSS. 

Digitaal kijken via de kabel is het meest populair. Televisie via ADSL is in opkomst, maar nog slechts 4 procent beschikt hierover. Daarnaast wordt gekeken via satelliet (7 procent) en Digitenne (6 procent).

Volgens de Expertgroep Digitale TV komt de groei met name voort uit de snelle toename van het aantal platte beeldschermen thuis. Distributiepartijen hebben deze ontwikkeling verder versterkt door te zorgen voor doorgifte van meer zenders in de digitale pakketten en van abonneetelevisie kanalen zoals Film1 en Sport1. Dit wordt verder aangevuld met een breed Video-on-Demand aanbod variërend van films tot “uitzending gemist”-content. Omroepen en andere marktpartijen hebben de komst van digitale TV aangegrepen om specifieke kanalen te programmeren rond bepaalde thema’s als nieuws, muziek, sport en kinderen, de zogenaamde “Themakanalen”.  

Het percentage platte schermen (LCD of plasma) steeg in de maandelijkse verkopen tot maar liefst 87 procent en dit stijgt nog iedere maand. Ook worden de schermen gemiddeld steeds groter en neemt het aandeel van HD-schermen snel toe. Prognoses geven aan dat eind 2007 ruim veertig procent van de huishoudens beschikt over een plat beeldscherm, waarvan 65 procent HD Ready of Full HD.  Daarmee zijn eind 2007 circa 25 procent van de huishoudens in Nederland klaar om HD te ontvangen.

De Expertgroep wil voortaan elk kwartaal de Monitor Digitale TV (pdf) in Nederland  publiceren.  Daarin wordt ondermeer aangegeven hoeveel huishoudens inmiddels zijn aangesloten op de digitale infrastructuur en over het dienstenaanbod op het gebied van digitale TV.

Bron: Emerce 

Kijk en vergelijk op Digitelevisie.nl voor beschikbaarheid op uw adres

Gepubliceerd: donderdag 4 oktober 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.