Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal

Eurosport 2 NL bij Ziggo en CanalDigitaal

door Jeanet Woldring

Vrijdag 4 november wordt Eurosport 2 NL in het hoofdkantoor van Eurosport Benelux in het Amsterdamse Olympisch Stadion gelanceerd. De Nederlandse versie van de sportzender is ondermeer te zien bij Ziggo en CanalDigitaal.

Om Eurosport 2 NL te kunnen doorgeven moeten tv-aanbieders een nieuwe distributieovereenkomst sluiten. In Nederland is dat naar eigen zeggen in ieder het geval bij de tv-aanbieders Ziggo, CanalDigitaal, Vodafone en Multivisie TV.

Totaal TV peilde bij enkele Nederlandse tv-aanbieders of zij op korte termijn Eurosport 2 NL gaan doorgeven. Caiway kon hierover nog geen informatie geven. En zowel Glashart Media als UPC zullen voorlopig alleen de Engelstalige versie van Eurosport 2 blijven doorgeven.

Voor Eurosport Benelux betekent de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 een verdubbeling van haar televisieactiviteiten in de Benelux. Met ingang van volgend voetbalseizoen zijn ook de wedstrijden uit de twee hoogste Duitse voetbaldivisies live op Eurosport 2 te zien. De deal omvat de exclusieve rechten voor alle wedstrijden in de Bundesliga en de Bundesliga 2, inclusief de Bundesliga Supercup. Naar verwachting wordt Eurosport 2 vanaf dan moment ook in HD doorgegeven.

Bron: Totaal TV

Gepubliceerd: donderdag 3 november 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.