Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Eredivisie voetbal wellicht ook voor kabelkijkers

Chellomedia wil ook Eredivisie voetbal distribueren via de kabeltelevisie en heeft daartoe een verzoek neergelegd bij Tele2.

Dat heeft Jeroen Oerlemans van het abonnee TV kanaal Sport1 verkaard tegenover Broadband TV Nieuws. Het verzoek is een reactie op de recent gesloten overeenkomst tussen KPN en Tele2.

Het zou dan gaan om distributie van Tele2 Voetbal, want sublicenties zijn niet toegestaan. Wanneer het verzoek gehonoreerd wordt, zou dat betekenen dat het Nederlandse Eredivisie voetbal ook voor kabelabonnees beschikbaar komt.

Tele2 zendt nu de wedstrijden via het eigen IPTV netwerk 'live' uit. Daarnaast zijn contracten gesloten met Canal Digitaal voor verspreiding per satelliet en met KPN voor distributie via Digitenne en de IPTV dienst Mine.

Hierdoor is het voetbal op drie verschillende platformen beschikbaar, maar niet via de kabel, juist het medium via welk de meeste Nederlanders televisie kijken. Nadat het oude Canal+ de voetbalrechten kwijt raakte zou het een mooie coup zijn als het voetbal ook op de kabel zou komen, aldus Broadband TV nieuws.

Gepubliceerd: vrijdag 10 november 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.