Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Elektrische Programma Gids erg populair

De Elektronische Programma Gids (EPG) en de extra zenderpakketten die bij digitale tv-abonnementen worden aangeboden, blijken populair. 65% van de digitale tv-huishoudens maakt gebruik van de EPG en bijna de helft van een extra zenderpakket.

Dit in tegenstelling tot Video on Demand-diensten zoals 'movies on demand' of specifieke betaalkanalen. Deze zijn nog niet doorgebroken bij het grote publiek, aangezien ongeveer een op de tien digitale tv huishoudens hier wel eens gebruik van maakt.

    Dit alles blijkt uit de Mediabarometer van Ernst & Young, die ze op grond van onderzoek door Interview NSS onder 2000 Nederlandse huishoudens elk kwartaal samenstelt.  

De sterke groei van digitale tv in 2006 zette door in het eerste kwartaal van 2007. Inmiddels heeft 35% van de Nederlandse consumentenhuishoudens een digitale aansluiting, wat neerkomt op bijna 2,5 miljoen huishoudens.

Van alle digitale tv-huishoudens kijkt ruim de helft altijd via de decoder, de andere helft kijkt ook nog analoog. De Elektronische Programma Gids (EPG) en het opvragen van programma-informatie zijn de meest populaire features van digitale tv. Naar verwachting zal ook het gebruik van andere diensten zoals bijvoorbeeld Video On Demand-diensten toenemen, afhankelijk van het gebruiksgemak van de  EPG.

Momenteel geeft toch nog 87% van de deelnemers aan dat hun kijkgedrag door digitale tv niet is veranderd. Het verschil in meer en minder kijken was erg klein, 6% zegt meer tv te kijken, 4% kijkt minder.

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.