Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

EK voetbal doet digitale tv sterk groeien

Digitale televisie blijft in Nederland sterk groeien. In de tweede helft van dit jaar overschrijdt het aantal klanten de grens van vier miljoen. Dat voorspelt Telecompaper. Volgens het vakblad bedraagt de groei dit jaar ongeveer 7 procent per kwartaal. 

De groei wordt onder meer aangewakkerd door de vele grote sportevenementen deze zomer, zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen. Veel mensen willen de sportuitzendingen in hoge digitale kwaliteit zien.

Ziggo, de nieuwe naam van de samengesmolten kabelproviders Casema, @Home en Multikabel, blijft marktleider. Het bedrijf sloot in het eerste kwartaal van 2008 zo'n 74 duizend nieuwe klanten aan, en heeft nu meer dan 900 duizend digitale-tv-klanten. KPN Digitenne groeide in de eerste maanden van het jaar echter sneller. Satellietzender Canal Digitaal en kabelbedrijf UPC leverden marktaandeel in.

Stap veilig en snel over op digitale tv van uw keuze op Digitelevisie.nl

Gepubliceerd: vrijdag 6 juni 2008
Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.