Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Eenderde UPC-klanten heeft digitale tv

door Jeanet Woldring

Kabelbedrijf UPC kreeg er eind vorig jaar 27.800 nieuwe digitale tv-klanten bij. Daarmee komt het totaal op 648.000, wat ongeveer eenderde van het totale bestand is. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Liberty Global, de eigenaar van UPC.

Het totaal aantal tv-abonnees (analoog en digitaal) was 2.044.400. Dat waren drie maanden geleden 23.500 abonnees meer.

Digitale tv voor de helft van de prijs
Volgens de cijfers heeft bijna de helft van de digitale kijkers een DVR (Digitale Video Recorder) al dan niet in combinatie met een HDTV abonnement. De UPC halveerweken, waarbij digitale tv het eerste jaar voor de helft van de prijs* wordt aangeboden, zal hoogstwaarschijnlijk voor groei gezorgd hebben.

Marktaandeel
Het aantal huishoudens die een abonnement bij UPC kunnen afnemen, bedraagt 2.740.000, zodat het kabelbedrijf in haar eigen gebied voor televisie op een marktaandeel van 74,6% komt. Meer dan een kwart van de huishoudens in het UPC gebied kijkt geen televisie meer via de kabel.

*Wie gebruik wil maken van digitale tv voor de helft van de prijs   - bijv. UPC TV Royaal met DVR of Digitale TV Royaal HD met DVR- heeft nog een paar dagen de tijd. De actie is geldig tot en met 28 februari a.s.

Gepubliceerd: woensdag 25 februari 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.