Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Driekwart huishoudens kijkt digitaal

door Jeanet Woldring

Ruim driekwart van de Nederlandse huishoudens is voorzien van digitale televisie op één of meer televisietoestellen in huis. De helft van de huishoudens kijkt digitaal via de kabel. Dit blijkt uit de Media Standaard Survey die sinds 2011 door TNS-NIPO wordt uitgevoerd.

In de eerste helft van 2012 werden er bijna vierduizend huishoudens en ruim drieduizend personen van 13 jaar of ouder in Nederland ondervraagd. 76% van de huishoudens heeft op 1 of meer toestellen de mogelijkheid digitaal te kijken. In de tweede helft van 2011 was dit percentage 73%. 

Helft van de huishoudens kijkt digitaal via de kabel

De grootste groep kijkt digitaal via de kabel. De helft van de huishoudens geeft aan een dergelijke aansluiting te hebben. Twaalf procent ontvangt TV via Digitenne op 1 van de toestellen en zes procent heeft een schotel. Deze verhoudingen zijn niet veranderd ten opzichte van de tweede helft van 2011. Zeven procent van de huishoudens heeft een IPTV aansluiting, glasvezel is in vier procent van de huishoudens te vinden als bron van digitale ontvangst.

Ruim eenderde heeft harddisk recorder 

Bijna één op de vier huishoudens heeft een harddisk recorder aangesloten op één of meer toestellen. Steeds vaker zit de harddisk in de settop box geïntegreerd. Dat is bij één op de vijf huishoudens het geval. Ook heeft één op de vijf een DVD speler met ingebouwde harddiskrecorder, terwijl 16 procent er eentje zonder harddisk heeft. Deze laatste percentages zijn nagenoeg gelijk aan die in de tweede helft van 2011.

Tablet in een op de vijf huishoudens, internet op TV in één op de tien

Tablets zoals bijvoorbeeld iPad of Android tablet zijn aanwezig in 19 procent van de huishoudens. Bijna een derde van de huishoudens heeft een spelcomputer in huis. En zes procent bezit een mediacenter. Internettoegang via de televisie groeit van 8 naar 11 procent van de huishoudens.

Bron: Kijkonderzoek SKO (pdf)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.