Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Digitenne in maart in Apeldoorn

Apeldoornse tv-kijkers krijgen in maart een alternatief voor kabeltelevisie. KPN maakt dan een 110 meter hoge zendmast operationeel zodat zonder huisantenne het commerciële pakket van Digitenne kan worden ontvangen.  Dat bericht het regionale ochtendblad De Stentor.

Volgens de krant wordt de mast op de hoek van de J.C. Wilslaan en de Amersfoortseweg in maart aangeschakeld. Mensen kunnen dan via een abonnement het commerciële pakket van Digitenne binnenhalen. Wie al klant is van KPN kan voor 7,95 euro per maand 21 televisiezenders bekijken, waaronder de erotiekzender Private Spice, die overigens geblokkeerd kan worden. Naast de meest populaire tv-zenders, waaronder ook regionale, kunnen er 19 radiozenders  beluisterd worden. Tele2 Live Voetbal  kan voor 6 euro per maand worden bijgekocht.

Prijs, gebruiksgemak en mobiliteit
KPN noemt prijs, gebruiksgemak en mobiliteit als belangrijkste argumenten om televisiekijkers over de streep te trekken. Wie via Digitenne televisie kijkt is niet meer aan het eigen huis gebonden. De digitale ontvanger kan onder de arm meegenomen worden naar bijvoorbeeld de camping of de boot.  Dat biedt mogelijkheden om het gebruik nog verder uit te diepen. In de toekomst  krijgen we car-tv, waar nu al mee getest wordt in taxi’s. Hoe snel car-tv beschikbaar is, hangt onder meer af van verdichting van het digitale netwerk. KPN spreekt over enkele jaren.

Uitbreiding dekkingsgebied
Digitenne van KPN is nog niet landelijk beschikbaar. Uitbreiding gebeurt gefaseerd. Via de Postcodecheck op de homepage van Digitelevisie.nl kunt u een indicatie krijgen of er bij u dekking is. Deze check wordt steeds bijgehouden om u nog duidelijker te informeren.

Mine
Om te concurreren met kabelexploitanten als UPC en @Home lanceert KPN onder de naam Mine ook televisie via de telefoonlijn (ADSL2). Op korte termijn begint de promotie daarvan. Daarmee wil het bedrijf nadrukkelijk de concurrentie aangaan met de kabelexploitanten. Abonnementsvormen zijn beschikbaar vanaf 49,90 euro, met een basispakket van 60 tv-zenders en 70 radiozenders. Via een personal recorder, die moet worden aangeschaft, kan tot honderd uur aan uitzendingen worden opgenomen. Het wordt mogelijk om met vertraging uitzendingen te bekijken en reclameblokken kunnen eventueel worden weggelaten.

TIP: check regelmatig de beschikbaarheid van digitale tv via de postcodecheck op www.digitelevisie.nl waar u het gewenste abonnement online kunt bestellen.

Gepubliceerd: zaterdag 6 januari 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.