Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Digitenne breidt uit naar 30 televisiezenders

door Jeanet Woldring

KPN heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 26 duizend Digitenne-abonnees verloren. Daarentegen sloot het bedrijf toen 84 duizend interactieve televisieklanten aan. In totaal heeft KPN nu 1,4 miljoen tv-abonnees. Dat blijkt uit de gisteren bekend gemaakte cijfers.

 

Minder Digitenne, meer Interactieve tv
Over geheel 2011 daalde het aantal abonnees van Digitenne van 895 duizend naar 827 duizend, terwijl het aantal interactieve televisieklanten eind vorig jaar 573 duizend bedroeg. Dat betekent dat er 1,4 miljoen huishoudens naar digitale televisie van KPN kijken. Naar eigen zeggen heeft KPN een marktaandeel van 17 procent op de Nederlandse tv-markt.

Digitenne nu 30 tv-zenders 
Ondanks de daling heeft KPN het tv-zenderaanbod van Digitenne wel van 29 naar 30 kanalen uitgebreid, weet TotaalTV te melden. Jarco Kriek: "Het nieuwe dertigste tv-kanaal in het zenderaanbod van Digitenne is het informatiekanaal van KPN. Dit was voor 15 juli 2011 ook al bij Digitenne beschikbaar. 

Maar toen de zendmast van Hoogersmilde op deze datum door een korte felle brand gedeeltelijk instortte, gebruikte KPN dit kanaalslot voor de doorgifte van TV Drenthe. Deze regionale tv-zender was door de brand in de zendmast in delen van Drenthe niet meer digitaal via de ether te ontvangen. Aan het einde van het jaar werd dit zenderslot onder meer ook gebruikt voor de tijdelijke doorgifte van 101TV (3FM Serious Request).

Nu KPN gedurende het gehele verloop van 2012 in alle regio’s door de uitrol van de mobiele techniek LTE frequentiewijzigingen bij Digitenne gaat doorvoeren, heeft het bedrijf besloten het informatiekanaal als dertigste tv-zender in het zenderaanbod van Digitenne door te geven. Dit is mogelijk doordat dit informatiekanaal vrijwel geen bandbreedte in beslag neemt. Hierdoor blijft TV Drenthe voorlopig ook landelijk via Digitenne beschikbaar."


Meer info en aanmelden: Digitenne - Interactieve tv van KPN

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.