Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Digitale videorecorder van UPC nu verkrijgbaar

 

Vanf 16 november is de UPC MediaBox-Digital Video Recorder verkrijgbaar. Dat is iets eerder dan aangekondigd.  

Het apparaat is een digitale videorecorder en een digitale decoder en harddiskrecorder (160 GB) inéén. De consument ontvangt dus interactieve digitale televisie én kan nu ook heel eenvoudig tv-programma's opnemen.

Ook is het mogelijk om live tv-uitzendingen te pauzeren en terug te spoelen. De harde schijf van 160 GB biedt ruimte voor minstens 65 uur aan tv-programma's en films.

De introductie van de digitale videorecorder is een nieuwe stap in de strategie van UPC om te komen ‘tot een snelle digitalisering van televisie in Nederland, met een verscheidenheid aan nieuwe producten en diensten.’

Door deze digitale videorecorder is de consument in staat meer controle uit te voeren over wat hij ziet op de televisie, meent UPC. De afstandbediening van de recorder bevat ook een ‘rode knop’, wat voor interactiviteit zorgt. Bijvoorbeeld om te stemmen tijdens een tv-uitzending, zoals onlangs bij de TMF Awards.

Daarnaast kunnen televisiekijkers nu makkelijker hun perfecte tv-avondje samenstellen, omdat er met de recorder meer mogelijkheden zijn om te programmeren. Via haar kabelnetwerk kan UPC ook software voor nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Voor de 'gewone' standaard digitale decoder (de UPC MediaBox) bestaat er geen maandelijkse bijdrage boven op de maandelijkse abonnementskosten van 2,16 euro. De DVR blijft, net als de standaard digitale decoder, eigendom van UPC, en kan met regelmatige software updates onderhouden worden. Ter introductie kost een jaarabonnement € 4,99 per maand en vervallen de activeringskosten. Nieuwe klanten voor digitale tv krijgen bovendien twaalf maanden gratis digitale tv (UPC Digital TV pack). Daarna kost het € 2,16 extra per maand. De aanbieding geldt tot 31 december 2006.

UPC Nederland had op 30 september 2,2 miljoen televisieklanten, waarvan 423.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV, 544.000 breedbandinternetklanten en 363.000 telefonieklanten.

Zie ook: UPC Digital pack en UPC Digital TV extra channel pack

Bron: persbericht UPC

Gepubliceerd: dinsdag 21 november 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.