Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Digitale tv kijken duurder

door Jeanet Woldring 1 reactie

Televisie kijken in Amerika is vorig jaar veel duurder geworden. Een gemiddeld Amerikaans huishouden betaalt maar liefst 64 euro voor een tv-abonnement, aldus Totaal TV. Ook in Nederland stijgen de kosten van tv-abonnementen.

Volgens TotaalTV kregen Amerikaanse huishoudens in 2011 met een forse prijsverhoging van 7,2 procent te maken. Gemiddeld kost een tv-abonnement in Amerika 64 euro. Dit bedrag is nog zonder internet en telefonie en maakt dus geen onderdeel uit van een alles-in-één pakket.

Wel meer zenders
De Amerikaanse zenderpakketten zijn wel veel uitgebreider dan in Nederland. Zo hebben veel huishoudens abonnementen op relatief dure betaalzenders als HBO. Dat verklaart ook voor het grootste gedeelte dat de gemiddelde prijs voor een tv-abonnement veel hoger is. 

Hogere prijs in Nederland
Ook in Nederland hebben enkele tv-aanbieders de prijs voor tv-pakketten naar boven aangepast. Zo verhoogde KPN de prijs van Interactieve TV vorig jaar met 1 euro per maand en afgelopen juni kwam er weer een euro bij. Digitenne werd 1 juli 50 eurocent per maand duurder. 

Een deel van de UPC-klanten kreeg te maken met een prijscorrectie omdat UPC enige tijd een te lage prijs bij Alles-In-1 pakketten heeft doorberekend. Ook verhoogde UPC de prijs van het aanvullende Sport1-abonnement naar de marktconforme prijs. Abonnees bij Caiway zijn ook meer voor het basispakket gaan betalen.

Bron: TotaalTV

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Harrie ()

Tja maar in amerika betalen ze minder voor stroom aangezien ze daar met 110 volts werken, zal de prijs daar ook wel minder zijn dan hier. Aangezien we hier 220 volts gebruiken!

Opmerking van de redactie op 19-07-2012
Electriciteitstarieven aldaar zijn niet bekend bij ons, maar de Europese gasprijs ligt ondertussen al driemaal hoger dan de gasprijs in Noord-Amerika. En dat wordt in de toekomst vrijwel zeker nog duurder volgens het FD. Net als digitale tv kunt u ook energietarieven vergelijken bij ons. Zie www.gaslicht.com en www.energiewereld.nl.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.