Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Consumentenbond: te dure klantenservicenummers

door Jeanet Woldring

Sommige bedrijven jagen klanten, die informatie inwinnen via een klantenservicenummer, onterecht op kosten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Hiermee overtreden zij de nieuwe consumentenregels van juni 2014, die dure klantenservicenummers, waarbij per minuut wordt afgerekend, wettelijk verbieden. Bedrijven mogen hun klanten wel een extra bedrag per gesprek rekenen van maximaal 1 euro, naast de gewone belkosten.

De Consumentenbond bekeek de tariefinformatie van klantenservicenummers op websites van tientallen bedrijven in diverse branches en belde de nummers na. De meeste onderzochte bedrijven, waaronder banken, verzekeraars, energieleveranciers en telecomproviders, houden zich aan de nieuwe wetgeving en rekenen vaak geen extra kosten voor klantcontact.

Vooral reiswebsites zouden zich niet aan de wet houden, maar ook webwinkels gaan af en toe in de fout volgens de Bond. Bedrijven mogen voor niet-klanten wel dure 0900-nummers hanteren. Deze prijzige 0900-nummers staan soms prominent op de website, terwijl het goedkopere klantenservicenummer een stuk moeilijker te vinden is. Voor consumenten die een vraag hebben voor een bedrijf waar ze geen klant zijn, heeft de Consumentenbond alternatieven voor dure 0900-nummers op een rij gezet.

Zie Consuwijzer voor meer informatie over de nieuwe consumentenregels van juni 2014. 

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2015
Geactualiseerd: maandag 15 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.