Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Consumentenbond: overstap naar HD-tv goed afwegen

Vorige week hebben Casema, Essent en Samsung hun plannen geïntroduceerd voor HD-tv. Zij bieden 'gratis' WK-voetbaluitzendingen aan in HD-kwaliteit. De Consumentenbond waarschuwt voetballiefhebbers geen overhaaste beslissingen te nemen.

Het is niet voor iedereen een goed moment om over te stappen op HD-tv volgens de consumentenorganisatie.

"De voetbalwedstrijden van het WK worden weliswaar in HD-kwaliteit uitgezonden, maar het kan daarna nog jaren duren voordat populaire tv-uitzendingen ook in HD-kwaliteit te bekijken zijn. En dat terwijl over aantal jaren de decoders en de tv's wellicht goedkoper zijn of technieken weer zijn veranderd.

De huidige Samsung-decoder is prijzig en niet voor andere tv-aanbieders te gebruiken. Wat de werkelijke kwaliteit van de televisie-uitzendingen op termijn wordt, is nog onduidelijk. Ook zijn niet alle platte televisieschermen geschikt voor HD-tv.

Het gevaar bestaat dat veel consumenten, die met het oog op het WK nu al gaan investeren in een nieuwe televisie en een decoder, later spijt krijgen. HD-tv kan een grote stap voorwaarts zijn, maar de tv-kijker zou goed de voordelen én nadelen moeten kennen, voordat hij een keuze maakt."

De Consumentenbond pleit daarom voor betere en volledige informatie richting consumenten.

Gepubliceerd: woensdag 8 maart 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.