Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Cogas wordt glasvezel concurrent van Reggefiber

door Jeanet Woldring

Er komt in Oost-Nederland serieuze concurrentie voor glasvezelnetwerkexploitant Reggefiber. Het Rabo-bouwfonds CIF neemt de helft van de aandelen van Cogas B.V over. Dat schrijft TotaalTV.

Van kabel naar glasvezel
Cogas is eigendom van een aantal gemeenten in Oost-Nederland en heeft daar een kabel- en telecomnetwerk. De nieuwe glasvezelactiviteiten worden in de nieuwe joint-venture CIF/Cogas ondergebracht.

Cogas wil het huidige kabelnetwerk in de komende jaren volledig naar een glasvezelnetwerk overzetten. In 2016 moet deze omzetting afgrond zijn. Er zijn dan 88.000 huishoudens op het glasvezelnetwerk aangesloten. De mededingingsautoriteit NMa moet nog wel toestemming voor de voorgenomen joint-venture geven.

Strijd Cogas en Reggefiber
Al enige tijd probeert Reggefiber in het verzorgingsgebied voet aan de grond te krijgen. Reggefiber gaat pas over tot aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk als vooraf meer dan dertig procent van het aantal aangesloten huishoudens hebben aangegeven het glasvezelnetwerk actief te gaan gebruiken. Volgens TotaalTV worden bij deze wervingscampagnes -ook in het Cogas verzorgingsgebied - soms niet al te fraaie verkooptechnieken gebruikt.

Bron: TotaalTV

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.