Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Casema nog dit jaar Video On Demand

Casema wil nog dit jaar starten met 'Video On Demand' (video op aanvraag) diensten via digitale televisie. Dit heeft Casema-woordvoerder Gradus Vos aan Dutchmedia laten weten.

Het bedrijf is in verregaande besprekingen met de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) om 'Uitzending Gemist' te kunnen aanbieden. Ook films zullen worden aangeboden. Verder is het kabelbedrijf met allerlei partijen in gesprek om te bezien of ook andere content kan worden aangeboden. Casema volgt hiermee aanbieders als Tele2, KPN en UPC die met soortgelijke diensten actief zijn of zeer binnenkort worden.

Voor de ontvangst is een nieuw soort digitale kabelontvangers nodig. Bij Casema is dit inmiddels de vierde generatie kabelontvangers na "het mislukte Sagem-avontuur, de succesvollere ‘zapboxen’ en de PVR’s", zoals Dutchmedia schrijft. Overigens is het de tweede keer dat Casema komt met films op aanvraag. De  'near' video-on-demand dienst ‘Filmtime’ (pay-per-view) met porno was toen het meest winstgevend.

Waarschijnlijk worden de 'echte' video-on-demand diensten in het derde kwartaal geintroduceerd. Hoe de prijsstelling van de films en de nieuwe kabelontvangers eruit zal zien is nog niet bekend.

Volgens Vos zal er een ‘gemeenschappelijk’ platform in het leven worden geroepen ten behoeve van de Zesko-kabelaars. Sinds 1 februari zijn Casema, Multikabel en @Home onderdeel van Zesko Holding. Of Multikabel en @Home tegelijkertijd deze dienst zullen aanbieden, is niet bekend.

Gepubliceerd: donderdag 8 maart 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.