Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Casema, Essent en Samsung met gratis WK-voetbal

Abonnees van Casema, Essent Kabelcom, Multikabel en CAIW kunnen in juni de NOS-uitzendingen van het WK-voetbal gratis in HD-kwaliteit bekijken.

Niet alleen het WK-voetbal, maar ook steeds meer andere programma's zullen in HD worden uitgezonden. Kabelaars zullen HD-pakketten opzetten, waarin zenders als National Geographic, Discovery Channel en Euro1080 worden opgenomen.

Casema, met 1,4 miljoen kabelabonnees, biedt HDTV tot eind dit jaar gratis aan. Essent (1,8 miljoen abonnees) doet dit tot eind juli. Casema, Essent Kabelcom, Multikabel en CAIW verwachten dat ze begin 2007 een HD-pakket met ongeveer acht zenders kunnen bieden. Dan zal een HDTV-pakket grofweg 1 euro per zender kosten, zo'n 8 euro per maand per abonnement.

Aan het einde van 2005 was 70% van de Samsung plasma- en LCD-TV's die is verkocht, voorbereid op HDTV. In 2005 zijn in totaal 250.000 HD Ready plasma- en LCD-TV's over de toonbank gegaan. Casema, Essent Kabelcom en Samsung verwachten dat over twee jaar 25% van de kabelabonnees met een HD Ready LCD- of plasma-TV naar HDTV kijkt. Dit jaar zullen circa 800.000 platte televisies over de toonbank gaan.

De kabelbedrijven gaan er niet vanuit dat hun klanten al in de zomer massaal overstappen. Casema-directeur Mensink denkt dat van alle huishoudens in Nederland er zo'n 100.000 het WK in HDTV-kwaliteit zullen zien.

Ondertussen heeft UPC het contract met Philips getekend voor samenwerking bij invoering HDTV. Het lijkt er op dat bij UPC het WK voetbal alleen via Sport1 in HDTV te zien zal zijn tegen extra betaling.

Bron: Digitale Kabeltelevisie

 

Gepubliceerd: woensdag 8 maart 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.