Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Caiway gaat 10-10-10 digitaal

door Jeanet Woldring

Caiway zal op 10 oktober 2010 (10-10-10) stoppen met het doorgeven van analoge televisie via de kabel. De capaciteit die hiermee vrijkomt wordt onder meer gebruikt om nieuwe HD-programma's en andere digitale diensten aan te bieden. Ook Rekam, de kabelexploitant in Midden-Holland waar Caiway al langer mee samenwerkt, stopt op die datum met analoge televisie.

Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway: "We willen al onze klanten meer laten genieten van de vele mogelijkheden die digitalisering biedt. Bijna alle nu verkochte televisies zijn geschikt voor HD. Daar is extra capaciteit voor nodig, die we in fases zullen vrijmaken. Analoge programma's nemen veel ruimte in op de kabel. Vanaf 10 oktober 2010 worden we daarom helemaal digitaal."

Bij de radio verandert er voorlopig echter niets: de analoge FM-band blijft op de kabel gewoon in gebruik. Bij Caiway is het digitale basispakket niet gecodeerd. Daardoor is het mogelijk om deze te ontvangen zonder het gebruik van een smartcard.

Per 30 november 2009 zal het huidige aantal analoge zenders worden teruggebracht tot de 15 meest populaire zenders. Vooruitlopend op 10 oktober 2010 zal Caiway op diezelfde dag het aanbod HD-zenders in haar Basic- en HD-pakket flink uitbreiden.

Gepubliceerd: woensdag 4 november 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.