Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Bijna eenderde van tv aansluitingen digitaal

Van de ruim 7 miljoen TV aansluitingen in Nederland zijn er 2,2 miljoen digitaal. In het tweede kwartaal van 2007 is  het aantal digitale TV aansluitingen met 4,2 procent gegroeid. Aan het eind van het jaar zal het aantal digitale TV klanten naar schatting uitkomen op 2,6 miljoen. Dit blijkt uit de kwartaalupdate van Telecompaper over de Nederlandse TV markt.

De kabelnetwerkoperators hebben met een aandeel van 87,5 procent het grootste marktaandeel op tv gebied, terwijl het marktaandeel van kabel op de digitale TV markt gedurende het kwartaal met 1,2 procent is gegroeid naar 60,2 procent.

De kwartaalgroei op de Nederlandse TV markt voor het derde en vierde kwartaal van dit jaar zal rond de 10 procent uitkomen, gestimuleerd door de kabel netwerk operators Delta en Casema, en KPN's verhoogde inspanningen om klanten te winnen voor haar Digitenne dienst en haar IPTV dienst 'Interactieve TV'. 

UPC is de grootste TV aanbieder en heeft 2,2 miljoen klanten. UPC zag het aantal digitale TV klanten met 1,4 procent toenemen tot 517.700 op 30 juni 2007. De op een na grootste TV aanbieder in Nederland is @Home met een marktaandeel van 24,4 procent, 0,4 procent minder dan in het eerste kwartaal. Op de digitale TV markt zag @Home haar marktaandeel tijdens het kwartaal echter met 1 procent groeien naar 18 procent, met 398.000 digitale TV klanten op 30 juni. Volgens Telecompaper is KPN het aantal van 300.000 digitale TV klanten gepasseerd en heeft er nu 304.400.

Bron: Telecompaper

Gepubliceerd: dinsdag 2 oktober 2007
Geactualiseerd: donderdag 4 oktober 2007

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.