Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Bijna 2 miljoen huishoudens met digitale tv

Digitale televisie maakt in Nederland een snelle groei door. In het tweede kwartaal steeg het aantal huishoudens dat aangesloten was op digitale televisie tot 1,8 miljoen. Dat is een toename van ruim 50 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Interview NSS.

Vooral digitale televisie van KPN was in trek onder consumenten. Maar ook kabelaars zoals UPC profiteerden van de populariteit. Kabelbedrijven en KPN zijn in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld om de televisiekijker. 

Interview NSS heeft ruim een jaar geleden ook een onderzoek gedaan naar digitale TV. De interesse in digitale TV was toen nog niet overweldigend. Slechts één op de drie van de ondervraagden gaf aan enige mate van interesse te hebben. Toen bleek ook dat een krappe helft de eigenschappen en voordelen van digitale TV niet kende.

Van de genoemde voordelen werd een hogere beeldkwaliteit het meest genoemd, gevolgd door extra zenders en hogere geluidskwaliteit. Voetbal werd in slechts 9 procent van de gevallen genoemd als reden. Opmerkelijk laag scoorden pay-per-view mogelijkheden  en specifiek betaalkanalen.

Verder bleek vorig jaar dat de eigenschappen van digitale TV nog niet geassocieerd werden met nieuwe gebruiksmogelijkheden, zoals  uitgesteld kijken ('time shifting') door programma's op de harde schrijf op te slaan.

ZIE OOK: Wat is digitale televisie? video

Gepubliceerd: dinsdag 10 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.