Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Belgacom: straks tv via telefoonlijn

door Jeanet Woldring

Belgacom start in november bij een duizendtal gezinnen in de zones Gent, Brussel en Luik met een test voor interactieve digitale televisie (iDTV). De ontwikkeling loopt gelijk met de uitbreiding van het glasvezelnetwerk.

Straks is het aanbieden van televisie dus ook mogelijk via de telefoonlijn, zo zegt Belgacom in een persbericht. Naast een uitgebreid aanbod voor digitale televisie met verregaande vormen van interactie (elektronische programmagids, digital video recorder, super teletekst, deelnemen aan TV spelletjes) geeft iDTV de gebruiker ook via de telefoonlijn toegang tot diensten als video-op-aanvraag, lokale informatie, e-shopping en de mogelijkheid te surfen en e-mailen via de televisie.

De iDTV-diensten zijn geschikt voor zowel de ADSL-technologie als de VDSL-technologie, waarvoor Alcatel als leverancier werd geselecteerd. Siemens werd gekozen als partner voor het iDTV-platform. Belgacom verwacht de overeenkomsten met Siemens en Alcatel binnenkort af te ronden.

In Nederland was provider Xs4all vooralsnog de enige provider die op enige schaal met DSL-TV experimenteerde. De proef is inmiddels afgesloten, maar krijgt vanaf 28 mei een vervolg, zo meldt Planetmultimedia. De provider wil de schaalbaarheid van de tv-dienst onderzoeken. Internetters kunnen gedurende de proef de tv-beelden van Iraq Satellite Channel, CCTV, Deutsche Welle, CNBC Europe, EuroNews, en BBC World via internet bekijken.

bron: de Tijd

Gepubliceerd: vrijdag 21 mei 2004
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.