Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Beelduitval bij CanalDigitaal?

door Jeanet Woldring

Satelliettelevisieaanbieder CanalDigitaal heeft gewaarschuwd dat er opnieuw kans op beelduitval bestaat bij gebruik van een niet gecertificeerde ontvanger. Zo'n ontvanger heeft namelijk moeite met de nieuwe vervangende smartcard en de bijbehorende codering van het signaal. Dit resulteert in veel gevallen in uitval van het beeld.

Omruilactie smartcards 

Dit jaar is CanalDigitaal begonnen met een grote omruilactie van smartcards bij alle klanten. De aanbieder onderneemt deze actie om piraterij van TV abonnementen tegen te gaan. 

Nu zijn er de afgelopen jaren zeer veel verschillende type ontvangers verkocht die met de nieuwe, beter beveiligde smartcard om moeten gaan. Dat is geen probleem voor CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers, maar soms wel voor ontvangers van fabrikanten die niet voldoen aan de certificeringseisen. Met vervelende storingen of zelfs beelduitval als gevolg. 

CanalDigitaal raadt dan ook aan om, wie de mogelijkheid heeft, gebruik te maken van een gecertificeerde satellietontvanger.

Oplossingen bij beelduitval
Als u last heeft van storingen en/of beelduitval sinds de ingebruikname van uw nieuwe smartcard dan vindt u op een speciale pagina informatie om deze problemen op te lossen.

Stap 1. Controleer of u een nieuwe smartcard heeft
Alle CanalDigitaal klanten hebben de afgelopen maanden een nieuwe smartcard ontvangen. Uitzondering: klanten die nog beschikken over een zogenaamde Irdeto2 smartcard.

Stap 2. Controleer of u een niet-gecertificeerde ontvanger heeft
Op deze pagina vindt u een overzicht van alle gecertificeerde ontvangers. Staat uw ontvanger er niet tussen dan kunt u er van uit gaan dat deze niet gecertificeerd is.

Stap 3. Definitief (of tijdelijk) oplossen beelduitval
Op deze pagina vindt u tijdelijke en definitieve oplossingen. Zoals het voordelig overstappen naar een nieuwe gecertificeerde ontvanger. CanalDigitaal biedt hiervoor twee mogelijkheden: 
1. Aanschaf nieuwe ontvanger zonder abonnementsverlenging.
2. Speciale omruilactie in combinatie met abonnementsverlenging (tot 15 september 2009, zolang de voorraad strekt)

Zie ook: digitale tv pakketten CanalDigitaal

Gepubliceerd: maandag 7 september 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.