Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

@Home: onstuitbare opmars digitale televisie

@Home verwacht dat begin 2009 de helft van haar abonnees digitale televisie kijkt. Op dit moment heeft de kabelaanbieder 250.000 klanten voor digitale televisie. Dit bericht de tweede kabelaanbieder woensdag 11 oktober. 

Met in totaal 1.739.842 televisie klanten betekent dit dat 14% van de klanten digitaal kijkt, zo heeft  Digitale Kabeltelevisie berekend. Die 250.000 betreft het aantal huishoudens, huishoudens die meerdere kaarten hebben tellen dus maar een keer mee.

Van die 250.000 abonnee's heeft iets meer dan 50% een abonnement op TV Digitaal Extra, het aanvullende pakket waarvoor 8,95 per maand extra betaald moet worden.

@Home verwacht eind van dit jaar 300.000 digitale kijkers. De sterke groei van digitale televisie -met name in Limburg- schrijft het kabelbedrijf toe aan:
• de stijgende behoefte aan digitale geluid- en beeldkwaliteit
• de behoefte aan meer keuze in het zenderaanbod
• de aantrekkelijkheid van het digitale TV-pakket van @Home
• de EPG: Elektronische Programma Gids (in één oogopslag kan de consument zien wat er op TV is en waar de programma’s over gaan. Een papieren gids is niet meer nodig)
• de productie van flatscreen TV’s door elektronicaproducenten. Deze flatsceens komen verreweg het beste tot hun recht met een digitaal televisiesignaal.
• grote aandacht van media en reclamecampagnes van aanbieders van flatscreen-televisies en aanbieders van digitale televisie

HD Televisie
Verder staat in het bericht dat er 20.000 HDTV decoders zijn verkocht in Essentgebied. Volgens Digitale Kabeltelevisie hebben 3.500 mensen een apart HD-abonnement van 3,95 genomen. 'Dat komt neer op 1.4% van de digitale abonnees, en 0.2% van alle abonnees van @Home.'

De digitale pakketten van @Home TV Digitaal kunnen nog worden uitgebreid met een of meerdere aanvullende abonnementen: TV HD, Film1 en Sport1, TVBS-E (Chinese zender), Set-Asia (Indiase subcontinent en Midden Oosten), Zee TV (Hindi-zender), en A-Tivi (Surinaams/Antilliaans/Venezolaans). Zie voor meer informatie en tarieven de pakketten op www.digitelevisie.nl.


 

Gepubliceerd: dinsdag 17 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.