Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

@Home laat klanten eigen tv-zender vullen

@Home lanceert op 7 september a.s. Zizone, een digitale tv-zender 'door en voor kijkers'.

Iedereen met een camera kan op Zizone.tv een bijdrage leveren. De zender wordt onderdeel van TV Digitaal, het gratis digitale televisiepakket van @Home-tv-abonnees. Makers kunnen hun filmpjes online inzenden en via een jureringsysteem moeten de beste inzendingen boven komen drijven. 

De site is in grote lijnen te vergelijken met KPN's Shoobidoo.nl en buitenlandse initiatieven als YouTube en Google Video. Het verschil tussen Zizone en de andere sites is dat de filmpjes met de meeste Zizone-stemmen op tv uitgezonden zullen worden op TV Digitaal, het basispakket van @Home. 

De site is ontwikkeld door videobedrijf Brevidius, die ook voor de hosting zorgt. Samen met @Home houdt het bedrijf een oogje in het zeil om te voorkomen dat ongepaste beelden op digitale tv verschijnen.  "Met Zizone op TV Digitaal moeten we gewoon voldoen aan de Mediawet. Zodra je de stap van internet naar televisie maakt, gelden er andere regels. Zo mogen we maximaal 12 procent van de zendtijd vullen met reclame. Op internet gelden dat soort grenzen niet" , zegt @Home-projectleider Eduard Coumans tegen Emerce.

De tv-zender Zizone bestaat uit carrousels van 20 minuten die worden gevuld met filmpjes van internetters. Deze mogen maximaal 5 minuten duren. Voorlopig kunnen filmmakers alleen via het web hun beelden uploaden, maar uiteindelijk moet het ook mogelijk worden via mobiele telefoons. Voor het mobiele besturingssysteem Symbian bestaan inmiddels verscheidene programma's waarmee bellers hun filmpjes kunnen bewerken alvorens ze te versturen. Eén daarvan is Muvee.com

Het is de bedoeling dat tussendoor reclame te zien is. Of de zender slaagt, hangt af van de mate waarin internetters filmpjes maken en uploaden en hoeveel van de nu 200.000 digitale tv-klanten daadwerkelijk naar de beelden kijken. De digitale tv-zender Zizone moet concurreren om kijkaandacht met zo'n 45 andere kanalen in het basispakket. De provider gaat zijn 600.000 internetabonnees via de e-mailnieuwsbrief wijzen op het bestaan van de site. Zizone.tv heeft ook een eigen nieuwsbrief. Op de site kunnen internetters ook tips krijgen voor het maken van digitale video's.

Bron: PCMweb en PlanetMultimedia

Gepubliceerd: donderdag 10 augustus 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.