Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Astra wil satellietmarkt stimuleren

ASTRA heeft een kantoor geopend in Hilversum. Het dochterbedrijf van SES ASTRA, Europa’s belangrijkste satellietbedrijf met hoofdkantoor  in Luxemburg, wil vanuit de ‘mediastad’ de ontwikkeling van de Nederlandse satellietmarkt verder stimuleren.

Reden van de opening van het kantoor is dat het satellietbedrijf een grotere betrokkenheid bij haar belangrijkste Nederlandse klanten (Canal Digitaal en de regionale publieke omroepen) wil hebben en verder groeimogelijkheden in de Nederlandse markt ziet.

Volgens directeur Bill Wijdeveld  zijn die er volop: “Met het snel toenemend gebruik van plasma- en LCD televisies schakelen meer en meer tv-kijkers over op digitale satellietontvangst. Opvallend is bovendien dat een snel groeiend deel daarvan  uit traditioneel bekabelde gebieden afkomstig is. Deze trend biedt dus uitstekend  perspectief voor de verdere  ontwikkeling van de satellietmarkt."

Daarnaast worden met name  groeikansen voor HDTV gezien. Volgens ASTRA is satelliet hier bij uitstek geschikt voor. Nu al worden zo'n 30 HD kanalen doorgegeven en dit aantal zal  zich naar verwachting snel uitbreiden.

Meer dan een miljoen Nederlandse tv-kijkers ontvangen nu programma’s rechtstreeks via de ASTRA satelliet. Een kleine schotel  van 60 cm is daarvoor voldoende. Het programma-aanbod op ASTRA bestaat uit meer dan 200 televisie- en radiokanalen,  waaronder alle landelijke zenders en diverse thema- en premiumkanalen via satelliettelevisie-aanbieder CanalDigitaal.  

Om aan de aanhoudende vraag naar satellietcapaciteit te voldoen, werd afgelopen jaar de nieuwe satellietpostie ASTRA  23.5 Oost geïntroduceerd. Inmiddels zijn ruim 200.000 Nederlandse satelliethuishoudens in staat de nieuwe programma’s via ASTRA 23.5 te ontvangen, waaronder de regionale publieke omroepen en een uitgebreide reeks nieuwe digitale kanalen van CanalDigitaal, zoals diverse themakanalen van de Publieke Omroep. Dit voorjaar zal CanalDigitaal een HDTV-aanbod via ASTRA 23.5 Oost lanceren.

Zie ook: CanalDigitaal en Wat is digitale tv? / video

Gepubliceerd: donderdag 24 januari 2008

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.