Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Amazon Prime binnenkort in Nederland te zien

door Jeanet Woldring

AmazonPrime.jpgTegenwoordig kijkt nog maar 38 procent van de Nederlanders naar lineaire televisie. Dit komt mede door de komst van diverse streamingsdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix dat ruim 1,7 miljoen abonnees heeft. Met Amazon Prime Video komt daar in 2017 in Nederland weer een nieuwe optie bij.  

Concurrentie

Vroeger ging je naar de videotheek om een film te huren. Tegenwoordig bekijk je dit gewoon allemaal via streamingsdiensten op je televisie. Er zijn al een hoop aanbieders op de Nederlandse markt met partijen als Netflix, Videoland en MyPrime van Ziggo. Netflix maakt onder andere deel uit van de interactieve tv-dienst van KPN. Met Amazon Prime Video is daar een nieuwe concurrent. 

Uitzending College Tour

Amazon laat zich op deze manier meer zien op de Nederlandse markt. Volgens bronnen kocht het e-commercebedrijf verschillende Nederlandse rechten op tv-series en films. Deze informatie kwam naar voren naar aanleiding van een aflevering van NTR College Tour. Hierin was de CEO van Netflix te gast. Verschillende mensen vertellen hierin kort iets over de desbetreffende gast. RTL zenderdirecteur Habers liet weten dat Amazon hem zo nu en dan belemmerde bij de aankoop van de rechten. Hij verwacht dat de rechten volgend jaar ingaan en dat Amazon de dienst hoogstwaarschijnlijk binnen twee maanden gaat introduceren in Nederland.

Amazon op de Nederlandse markt

Amazon zelf wil geen uitspraken doen over de Nederlandse lancering. In een drietal landen in Europa (Oostenrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) is de dienst al beschikbaar. In Nederland verkoopt het bedrijf op dit moment alleen e-readers en e-boeken via zijn Kindle-winkel. Wel ligt de focus steeds meer op Nederland en gaan ze daarmee de concurrentie aan met Bol.com. Op dit moment zijn fysieke producten alleen via de Duitse website te verkrijgen.

Wanneer de nieuwe dienst exact beschikbaar is en hoeveel het gaat kosten is nog niet bekend.

Gepubliceerd: dinsdag 4 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.