Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

Alle themakanalen op digitale kabeltv

Eindelijk kunnen we de televisieprogramma’s zien, wanneer we dat ook willen. Onder de noemer ’Nederland4’ zijn zeventien themakanalen beschikbaar via digitale televisie, zo bericht de Telegraaf.
 
De Publieke Omroep en de organisatie van kabelbedrijven Vecai hebben overeenstemming bereikt over het doorgeven van televisie via de kabel. Michel Mol, internetcoördinator Publieke Omroep, maakte dit afgelopen woensdag bekend in het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.
      
De 17 themakanalen komen volgens de Telegraaf al in de komende maanden beschikbaar voor de circa 900.000 kijkers met een digitaal kabelabonnement. Het populaire Uitzending Gemist volgt in de loop van 2007. Het NRC meldt dat alle themakanalen in de loop van 2007 beschikbaar komen. Deze krant meldt ook dat op dit moment recente tv-uitzendingen alleen nog te bekijken zijn via internet en KPN’s tv-pakket Mine, dat nog in een testfase zit en weinig gebruikers telt. 
  
Ruurd Bierman, van de raad van bestuur van de Publieke Omroep: „Themakanalen zijn gespecialiseerde kanalen, zoals bijvoorbeeld het Journaal24, dat 24 uur het NOS Journaal uitzendt, of het kanaal voor alternatieve popmuziek 3voor12. Hiermee spelen we, naast het aanbod op de hoofdnetten Nederland 1, 2 en 3, in op een meer thematische belangstelling van kijkers.”

Andere themakanalen zijn onder meer VARA HumorTV, TROS Sterren.nl, NCRV Geloven en VPRO Geschiedenis. De Publieke Omroep maakt hier jaarlijks 12 miljoen euro voor vrij.

Een overzicht van digitale kanalen staat op Nederland4.nl

Gepubliceerd: vrijdag 27 oktober 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.