Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal

886 duizend tv-klanten voor KPN

door Jeanet Woldring

KPN zag zijn bestand met tv-klanten afgelopen jaar met 39 procent groeien. Eind juni 2009 stond de teller op 886.000 abonnees voor Digitenne en Interactieve TV. Zo blijkt uit de gisteren gepresenteerde kwartaalcijfers.

In het tweede kwartaal had KPN 51.000 tv-klanten meer dan in de eerste drie maanden. De telecomgigant heeft nu een marktaandeel van 23 procent op de digitale tv-markt en 12 procent op de totale tv-markt.

Grootste deel Digitenne
Vooralsnog bestaat het grootste deel van de tv-klanten uit mensen die via de digitale ether kijken, Digitenne. Slechts een klein deel, 60.000 abonnees, kijkt via ADSL naar digtale tv


Verschil Digitenne en Interactieve TV
Het verschil tussen Interactieve TV -ook wel IPTV genoemd- en Digitenne is dat kijkers bij eerstgenoemde kunnen interageren met hetgeen ze op tv zien. Bij Digitenne plukt een kleine antenne de digitale signalen uit de lucht en stuurt deze naar de tv-ontvanger. Bij Interactieve TV zet de tv-ontvanger het digitale signaal, dat via de internetaansluiting binnenkomt, om in beeld en geluid op tv. Voor laatstgenoemde is een Internet(PlusBellen)abonnement noodzakelijk.  In onderstaande tabel de voornaamste verschillen op een rijtje.

Digitenne Interactieve TV
 € 7,50 p/mnd € 9,95 p/mnd
werkt via de lucht werkt via een internetverbinding
van KPN
1 extra zenderpakket: Eredivisie Live € 10 p/mnd 3 extra zenderpakketten:
-Eredivisie Live € 9,95 p/mnd
-Pluspakket € 7,50 p/mnd
-Gay XMO-TV € 9,95 p/mnd

 

Gepubliceerd: donderdag 23 juli 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Digitelevisie.nl vergelijken we gratis alle digitale tv pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.