Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Review T-Mobile Knippr

knippr.jpgReview door Nick Klein - T-Mobile heeft haar nieuwe dienst Knippr op 8 juni officieel gelanceerd. Ik had tijdens de bèta-fase al toegang en ik heb dus al uitgebreid kunnen testen. Knippr biedt zowel Android als iOS apps aan als een webversie die gewoon in de browser geopend kan worden. Tegenhanger KPN Play biedt geen internetvariant van zijn apps aan waardoor T-Mobile zich met Knippr kan onderscheiden.

Knippr is er voor zowel T-Mobile als niet T-Mobile-klanten en moet vooral uitkomst bieden voor consumenten die wel interactieve tv willen kijken, maar geen behoefte hebben aan alles-in-één pakketten. De dienst richt zich op de behoeften van de kostenbewuste en kritische internetgeneratie.

Aanbod

Het zenderaanbod van T-Mobile is ruim. In het basispakket zitten 12 zenders: NPO 1 tot en met 3, RTL 4, 5, 7, 8 en Z, SBS 6 én 9, NET5 en als laatste Veronica. Knippr biedt ook een zeer uitgebreid aanbod aan extra zenderpakketten aan. Al Jazeera in zowel Engels als Arabisch is beschikbaar, maar ook kinderzenders als Pebble TV en Zapp Xtra zijn bij te bestellen. Op zichzelf is het basispakket dus al vrij compleet en voor andere gebruikers is er wel een losse zender of zenderpakket bij te bestellen voor een relatief scherpe prijs.

knippr-tmobile-tvdienst.jpg

De website waar alles op te regelen valt ziet er goed uit, reageert snel en bevat veel info. De pagina waar tv op gekeken wordt, vind ik daarentegen van mindere kwaliteit. De interface werkt niet altijd even vloeiend, en zo gauw de muis bewogen wordt is de helft van het scherm bedekt met een zenderkiezer en andere besturingsknoppen. Dit zorgt er ook voor dat de stream af en toe stottert en soms zelfs even ophoudt.

Beeldkwaliteit

Naast het feit dat de stream af en toe blijft hangen, vind ik de beeldkwaliteit matig. Er wordt geadverteerd met HD (wat gelijk staat aan 720p) kwaliteit, ik heb geen enkel moment werkelijk die kwaliteit waar kunnen nemen. Mogelijk waren externe factoren zoals apparatuur, locatie, weersomstandigheden en internetverbinding van invloed, zoals ik bij de veelgestelde vragen zie staan.

screencapture-tv-knippr-nl-1465829962971.jpg

Zowel op desktop, waar het overduidelijk zichtbaar is dat de kwaliteit te wensen over laat, als op de telefoon waar het iets minder merkbaar is door het kleine formaat, vind ik het storend dat details niet goed worden weergegeven.

Stabiliteit

Ook de stabiliteit laat af en toe te wensen over; haperingen daargelaten is het meer dan eens voorgekomen dat de stream niet wil laden totdat de browser of app opnieuw opgestart is. Uiteraard was het nog  een bèta-versie toen ik bezig was met de review, maar zoveel crashes als de app heeft gehad in de periode valt niet te rechtvaardigen onder de noemer bèta.

Leuke feature

Een leuke feature is het pauzeren van je abonnement, voor als je bijvoorbeeld een maandje op vakantie gaat. Dan betaal je een maand geen abonnementskosten, en gaat het abonnement vanzelf weer door na de maand pauze. Verder is mooi dat je het zenderaanbod maandelijks kunt aanpassen of opzeggen. 

Google Chromecast en Apple Airplay

Knippr heeft de tips, adviezen en reacties van de 1500 testers gebruikt om de dienst af te stemmen op de behoefte van de consument. Zo kan vanaf volgende maand ook gebruik worden gemaakt van de Google Chromecast- en Apple Airplay-functionaliteit. Dan kunnen we zenders streamen naar een tv.

Conclusie

Voor de € 10,99 per maand die de dienst kost, vind ik het nog niet stabiel genoeg. Ondanks dat deze prijs laag is voor kabelvrije diensten acht ik het product nog niet volwassen genoeg om al gebruikt te worden door een grote groep consumenten. Naar mijn mening was het beter geweest als de bèta nog wat langer had geduurd.

Ik ben erg benieuwd of dit ook jouw mening is. Laat het hieronder weten. Je mag Knippr Basis een maand lang gratis uitproberen!

Nick Klein studeert IT aan de Hanzehogeschool Groningen en is parttime werkzaam voor Bencom.

Update 01-06-2018: Inmiddels wordt Knippr niet meer verkocht door T-Mobile

Gepubliceerd: 10-03-2017