Alle tv-aanbieders vergelijken en bestellen
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Review Replay TV Ziggo

Review door Tony - Het nieuwe Ziggo heeft recentelijk Replay TV gelanceerd. Met Replay TV kun je eerder uitgezonden programma’s tot 7 dagen gratis terugkijken. Zo ben je nooit meer gebonden aan de uitzendtijden van je favoriete programma’s. Helaas is Replay TV niet beschikbaar voor iedere klant van Ziggo. Om toegang te krijgen tot Replay TV moet je bij het kabelbedrijf een abonnementsvorm afnemen waarbij de Horizon mediabox wordt geleverd. Is Replay TV een duurder abonnement waard?

Het nieuwe TV kijken

Stel je bent op de terugreis van een belangrijke meeting. Het duurt nog zeker drie kwartier voordat je thuis bent. En over 25 minuten begint je favoriete programma op tv. Voor mij was dit altijd een frustrerende race tegen de klok om maar niets te hoeven missen. Dat is sinds kort veranderd met de komst van Replay TV. Met Replay TV kun je programma’s van 57 tv-zenders, waarvan 32 in HD-kwaliteit, tot 7 dagen gratis terugkijken. Is een programma al begonnen op tv en heb je het begin gemist? Dan kun je met Replay TV het programma wat nog bezig is alsnog vanaf het begin terugkijken. Zo wordt het tv kijken ineens een totaal andere beleving.

Hoe werkt het?

Via de elektronische programma gids (EPG) zoek je het programma op wat je terug wilt zien. Staat bij dit programma het Replay TV-icoontje dan kun je dit programma opnieuw bekijken. In tegenstelling tot andere aanbieders zoals tv gemist zijn met Replay TV programma’s direct na de uitzending al beschikbaar om terug te kijken. Zoals gezegd is het aanbod ruim en bevat onder andere de belangrijkste Nederlandse zenders zoals NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting. Wel jammer is het ontbreken van een aantal buitenlandse zenders zoals de Belgische VRT en de Engelse BBC.

Niet alleen maar positief

Positief is dus dat Replay TV helemaal gratis is en makkelijk in gebruik. Toch zijn er ook verbeterpunten. Wil je gebruik kunnen maken van Replay TV dan is minimaal een Connect & Play Complete of Connect & Play Max abonnement nodig. Bij deze abonnementen krijg je namelijk de Horizon mediabox geleverd die benodigd is. En naast het ontbreken van een aantal populaire zenders zoals de VRT en BBC is het af en toe best storend dat je bij de commerciële zenders een programma niet kunt doorspoelen. Regelmatig komt het voor dat je een programma start en dat je eerst 5 minuten van het programma ervoor moet bekijken. Dit komt omdat Ziggo een programma precies op de aangegeven tijd opneemt uit de programmagids. Maar doordat programma’s nogal eens uitlopen ben je dan verplicht een stukje mee te kijken naar het vorige programma. Een betere optie zou zijn als je alleen de reclameblokken niet kunt doorspoelen. Een beetje zoals op YouTube. Op deze manier neem je een stuk frustratie weg bij de gebruiker en zorg je er ook voor dat de dienst gratis blijft door de reclame-inkomsten. Programma’s van de publieke zenders kun je overigens wel gewoon doorspoelen.

Leuk voor onderweg

Ondanks deze verbeterpunten maakt Replay TV een goede indruk. Zeker in samenwerking met de Horizon-Go app waarmee je ook onderweg op je tablet of smartphone kunt kijken naar je favoriete tv-programma. De best mogelijke beeldkwaliteit is dan wel afhankelijk van je internetsnelheid. Met een lagere internetsnelheid neemt de beeldkwaliteit af maar hierdoor zal je niet snel last hebben van een haperend of stilstaand beeld. En ook voor de pc of laptop is Replay TV beschikbaar via de website www.horizon.tv

TV Gemist en MyPrime

Los van Replay TV biedt Ziggo ook TV gemist en MyPrime aan. Met TV gemist kun je ook programma’s terugkijken maar met veel minder content. Daarnaast zijn programma’s van een commerciële zender alleen tegen betaling beschikbaar. Met de video-on-demand dienst MyPrime kun je onbeperkt films en series kijken bij vrijwel alle Horizon-abonnementen of met een los abonnement. Met een aanbod van duizend films en series kan het als alternatief voor Netflix gezien worden. Het MyPrime-aanbod valt echter tegen. Met vooral wat oudere films en series is MyPrime nog niet opgewassen tegen het nieuwere aanbod van bijvoorbeeld Netflix of HBO. Wel is er de optie om nieuwere films en afleveringen van series tegen betaling digitaal te huren. MyPrime kan ook via pc, laptop, tablet en smartphone bekeken worden. Heb je MyPrime in je abonnement dan is het zeker de moeite waard om gebruik van te maken. Een los abonnement nemen op MyPrime is vanwege het verouderde aanbod aan films en series geen aanrader.

Conclusie

Het antwoord op mijn vraag of Replay TV het waard is om een duurder abonnement af te nemen? Dat is best nog een lastige en persoonlijke vraag om antwoord op te geven. Ik heb zelf het Connect & Play Max abonnement, maar deze heb ik puur gekozen voor het snelle internet van 200 Mbps. De tv-diensten kreeg ik erbij. Ik kan er ook voor kiezen om Connect Max en Play Start te nemen. Dit is zonder Replay TV en MyPrime en scheelt mij € 15 per maand. Wil ik dit geld besparen? Het antwoord is nee. Zeker nu ik ervan geproefd heb, vind ik het die 15 euro waard. Replay TV is gewoon lekker om erbij te hebben. Helemaal als het probleem van het te vroeg opnemen door Ziggo wordt opgelost en je niet meer eerst een gedeelte van een ander programma hoeft te kijken. Het is een mooie extra service waar ik best veel gebruik van maak. Vanaf nu bepaal ik zelf wanneer ik een programma kijk. Het geeft een rustgevend gevoel, zeker als je in de file staat.

Tony is online productspecialist verzekeringen en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken van verzekeringen op Poliswijzer.nl.

Gepubliceerd: 10-03-2017