Advertorial - Wat is glasvezel internet?

kpn.gifGlasvezel is op steeds meer plaatsen beschikbaar en zie je steeds vaker voorbij komen in advertenties van internetproviders. Wat is glasvezel nou eigenlijk? En kan jij het ook gebruiken?

Hoe werkt internet via glasvezel?

Wanneer je internet ontvangt over een glasvezelverbinding wordt jouw data via laserlicht door een flinterdunne glasvezelkabel verstuurd. Dit signaal is een lichtpatroon dat door een speciaal kastje wordt omgezet naar leesbare gegevens voor een computer. Omdat deze informatie wordt verzonden en ontvangen met lichtsnelheid geniet je van de hoogst mogelijke snelheid.
Wat het gebruik van glasvezel ook zo snel maakt is het feit dat iedereen met een glasvezelaansluiting een ‘privé-verbinding’ heeft. De kabel loopt vanaf jouw huis direct naar een internetpunt.

Betrouwbaarheid

Aan de betrouwbaarheid van glasvezel hoef je niet te twijfelen. Naast dat de techniek zeer betrouwbaar is, is deze ook ongevoelig voor storing. Doordat de kabels zo zijn ontworpen dat het lichtsignaal zichzelf versterkt kan het kilometers ver verstuurd worden zonder kwaliteit te verliezen. Iedereen met een glasvezelaansluiting heeft thuis een klein kastje waar de glasvezelkabel op wordt aangesloten. Deze ontcijfert de data die er doorheen komt en verspreidt het vanaf daar verder door het huis.

Kan ik gebruik maken van glasvezel?

Glasvezel is op steeds meer plaatsen beschikbaar. Wil je ook genieten van alle voordelen van glasvezel en ben je benieuwd of glasvezel op jouw adres beschikbaar is? Doe de glasvezel postcodecheck om de beschikbaarheid te controleren.